dilluns, 26 de març del 2018

LECTURES PER AL TERCER TRIMESTRE (3r ESO)



    Xènia, tens un Whatssapp. Gemma Pasqual i Escrivà. Editorial Barcanova.

   Estàs pendent tota l'estona del mòbil? Aguantes la respiració fins que no reps una resposta? Prioritzes un missatge de WhatssApp a qualsevol altra cosa? La Xènia  ho fa. Mira la pantalla totalment hipnotizada. L'aparell li indica que en Carles està en línia. Espera impacienta perquè aparega a la part superior de la pantalla el gerundi del verb escriure. Li sembla sentir les campanetes. De tant que ho desitja, les té ficades al cap. No està boja, és amor, un sentiment nou per a ella, que tan aviat li fa volar mil papallones a l'estòmac com la turmenta. En la seua vida res no és el que sembla, però ella, que sempre es queixa del final de les pel·lícules, aquesta vegada, que és la protagonista, està ben decidida a triar el final... O potser ho faràs tu?




    L'amulet egipci. Àlan Greus. Editorial Bromera (col·leció Espurna)
  
   Francesc és un jove apassionat per les civilitzacions antigues i pels llibres que parlen de troballes arqueològiques. Un bon dia, la professora d'Història anuncia a la classe la visita a una exposició d'art egipci i Francesc creu descobrir finalment la utilitat de les «activitats extraescolars». Però no s'imagina que aquella visita pot ser el començament d'una arriscada aventura que es desecandena amb el robatori d'un valuós pectoral exposat al museu i amb l'aparició d'un enigmàtic personatge que requereix la seua ajuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

        Fa uns 12 anys aproximadament,   un alumne del nostre col·legi va interpretar un fragment extret  del llibre Si una nit d'hive...