dimecres, 21 de març del 2018

LECTURES PER AL TERCER TRIMESTRE 

(4t d'ESO)



L'amic retrobat. Fred Uhlman.Ed.62.


    L'arribada de Hitler al poder el 1933 posa punt  final a l'amistat de dos companys d'escola, Un d'ells és jueu, l'altre és membre de les famílies més aristòcràtiques de Suàbia. Al llarg d'un any ho havien compartit, però arriba un moment en què les seues diferències esdevenen insalvables. El jueu deixarà Alemanya per anar-se'n a Amèrica i oblidar allà el seu país nadiu i el seu gran amic. Trenta anys després sense esperar-s'ho el retrobarà novament.


Et recorde, Amanda. Gemma Pasqual i Escrivà. Ed. Alfaguara-Voramar

  El dictador Pinochet està arrestat a Londres. Mentrestant, a Gandia, Amanda, ignorant d'aquest esdeveniment tot i el seu passat xilé, viu com una adolescent feliç; les seues úniques preocupacions són l'institut, la roba, els amics i les amigues, i és clar, el seu nou amor, el Marc. Però una visita inesperada li desvelarà el secret més ben guardat de sa mare, i per primera vegada relacionarà el Xile de la seua família amb el Xile de la dictadura i dels desparareguts. A poc a poc descobrirà una història paral·lela, la de sa tia, i el seu món canviarà per sempre.


Els crims del carrer de la Morgue. Edgar Allan Poe. Ed.Bromera.

   Dues dones, mare i filla, apareixen brutalment assassinades al seu apartament de París. Les primeres investigacions no donen cap resultat, i posen en evidència la policia, que sembla incapaç d’aclarir els fets. Per sort Auguste Dupin, un detectiu aficionat amb una intel·ligència privilegiada, es farà càrrec del cas i donarà un cop de mà a la policia.
Aquest volum es completa amb El misteri de Marie Rogêt, un nou cas per a Dupin en què el ja famós detectiu s’enfronta a la desaparició i l’assassinat d’una jove encantadora que havia treballat en una perfumeria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

        Fa uns 12 anys aproximadament,   un alumne del nostre col·legi va interpretar un fragment extret  del llibre Si una nit d'hive...